apnet.gr

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

Παρ06222018

Last updateΤρι, 08 Απρ 2014 10pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Home ΝΕΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ Οι συνδικαλιστικές διώξεις καλά κρατούν...

Οι συνδικαλιστικές διώξεις καλά κρατούν...

Και πώς να μη γίνει έτσι, όταν υπάρχει εκλεγμένος με δημοκρατικό τρόπο βουλευτής – υπουργός, ο Άδωνις Γεωργιάδης, που λέει πως οι γιατροί δε δικαιούνται να απεργούν. Και αν δε δικαιούνται οι γιατροί, δε δικαιούται και κανένας εργαζόμενος.

Και τι γίνεται όταν απεργεί κάποιος εργαζόμενος, είτε βρίσκεται στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα; Αρχίζει το κυνήγι των μαγισσών. Και για την ακρίβεια, οι συνδικαλιστικές διώξεις και η ποινικοποίηση των αγώνων.

Η apnet.grαναφέρεται σε δύο από αυτές, της συνδικαλίστριας του ΔΟΛ (λέγε με και Σταύρο Ψυχάρη) και μέλους του μεικτού συμβουλίου της ΕΠΗΕΑ Γιάννας Σακελαρίου και της προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Λακωνίας Ελισάβετ Παπαδοπούλου.

Επίσης, παρουσιάζει το έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. προς το προεδρείου του Συλλόγου Εργαζομένων του ΕΚΠΑ, με το οποίο ζητεί τα πλήρη στοιχεία των μελών της Απεργιακής Επιτροπής του ΕΚΠΑ, η οποία έχει προχωρήσει και δημοσίως σε σχετική καταγγελία.

Να μην περάσει η συνδικαλιστική δίωξη της Γ. Σακελλαρίου

Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013, στα δικαστήρια της Ευελπίδων δικάζεται η κύρια αγωγή της συνδικαλίστριας Γιάννας Σακελλαρίου ενάντια στην συνδικαλιστική δίωξη-απόλυση που υπέστη για δεύτερη φορά από το Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη(Δ.Ο.Λ.) , το Μάρτη του 2013.

Η πρώτη συνδικαλιστική δίωξη έγινε το Μάρτη του 2012 ,όντας εκπρόσωπος των εργαζομένων των διοικητικών υπαλλήλων του Δ.Ο.Λ. και μέλος του μικτού συμβουλίου της ΕΠΗΕΑ , μετά την έντονη δράση που ανέπτυξε  ενάντια στις απολύσεις των συναδέλφων της ,αλλά και πρωτοστατώντας στη μάχη που δόθηκε στο ΔΟΛ για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων.

Η απεργιακή απάντηση των εργαζομένων ενάντια στην εργοδοσία , οδήγησε εκείνη την περίοδο σε ανάκληση της απόφασης.

Ένα χρόνο αργότερα , το Μάρτη του 213, και λίγες μέρες μετά την εκλογή της ως αναπληρώτρια εκπρόσωπος των διοικητικών υπαλλήλων του ΔΟΛ, μέλους του μικτού συμβουλίου της ΕΠΗΕΑ, αλλά και αντιπροσώπου για την Ομοσπονδία των διοικητικών (ΠΟΕΠΤΥΜ) - και από τον Ιούνιο του 2013 εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΕΠΤΥΜ -υπέστη τη δεύτερη συνδικαλιστική της δίωξη-απόλυση.

Ακολούθησε 4ΗΜΕΡΗ απεργία ,με τη μορφή των κυλιόμενων 24ωρων απεργιών σε όλο το ΔΟΛ, που προκηρύχτηκε από όλες τις συνδικαλιστικές Ενώσεις, η οποία σταμάτησε μόνο μετά την τρομοκρατική παρέμβαση της εργοδοσίας που επιστράτευσε τα δικαστήρια και τα ΜΑΤ για να διαιρέσει και να φοβίσει τους εργαζόμενους του Οργανισμού.

Ο Σταύρος Ψυχάρης, έχοντας δηλώσει επανειλημμένα στους συνδικαλιστικούς φορείς ότι το πρόσωπο της Γιάννας Σακελλαρίου εκπροσωπούσε συνεχώς ένα αγκάθι για τα σχέδιά του για τους εργαζόμενους , προσπαθεί με την απόλυσή της να γκρεμίσει κάθε φραγμό στον αντεργατικό του κατήφορο, στο χτύπημα των εργαζομένων ,των δικαιωμάτων και των ελευθεριών τους.

Στο κάλεσμα αλληλεγγύης για την αυριανή συγκέντρωση αναφέρεται: «Όλοι στην Ευελπίδων στις 10.30 , προκειμένου να υπερασπιστούμε συλλογικά οι εργαζόμενοι το δικαίωμά μας στο συνδικαλισμό, το δικαίωμά μας να παλεύουμε συλλογικά για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας. Η νίκη στη δίκη της Γιάννας Σακελλαρίου θα είναι νίκη για όλο το συνδικαλιστικό κίνημα στα ΜΜΕ ,αλλά και για το σύνολο του εργατικού κινήματος, σ’ αυτό τον αντιδημοκρατικό, μνημονιακό κατήφορο που μας οδηγούν οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους αυτή την περίοδο».

ΟΛΜΕ: Όχι στη δίωξη της Παπαδοπούλου

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει τη δίωξη της Ελισάβετ Παπαδοπούλου, προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γιάννης Ρίτσος» και εκλεγμένης εκπροσώπου στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της: «Η συνάδελφος Ε. Παπαδοπούλου διώκεται γιατί ως αιρετός διατύπωσε γνώμη διαφορετική από την διοίκηση, και αυτό, σύμφωνα με το «νέο» πειθαρχικό συνιστά «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας.

»Η δίωξή της ήταν προσχεδιασμένη και μεθοδευόταν, καθώς εδώ και μήνες διάφοροι “καλοθελητές” από την πλευρά της διοικητικής ιεραρχίας την προειδοποιούσαν να σταματήσει την έντονη και αποκαλυπτική συνδικαλιστική της δράση. Ταυτόχρονα διέδιδαν φήμες περί επικείμενης δίωξής της στα σχολεία της περιοχής ώστε να επιβληθεί κλίμα τρόμου.

»Καταγγέλλουμε την προσπάθεια φίμωσης κάθε αγωνιστικής φωνής στο συνδικαλιστικό κίνημα και την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης. Η Κυβέρνηση, το ΥΠΑΙΘ και η Διοίκηση που εφαρμόζουν τις καταστροφικές αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, θέλουν κάθε εργαζόμενο τρομοκρατημένο και υποταγμένο στη βαρβαρότητα της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ.

»Απαιτούμε να παύσει τώρα κάθε δίωξη της συναδέλφου Ε. Παπαδοπούλου.

»Μοναδική απάντηση στις διώξεις και τον αυταρχισμό είναι η ένταση του αγώνα για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ».

Το έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. για τους απεργούς του ΕΚΠΑ

Χρήσιμες πληροφορίες