apnet.gr

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

Τετ05222019

Last updateΤρι, 08 Απρ 2014 10pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Home ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΥΝΔ ΚΙΝΗΣΕΩΝ Ξεπουλάει η κυβέρνηση Εθνική και Eurobank – Χαρίζει σε Σάλλα και Κωστόπουλο Πειραιώς και Alpha

Ξεπουλάει η κυβέρνηση Εθνική και Eurobank – Χαρίζει σε Σάλλα και Κωστόπουλο Πειραιώς και Alpha

Με την πάγια πια πρακτική της κατάθεσης νομοσχεδίων με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, η κυβέρνηση προχωράει στο ξεπούλημα των δύο εκ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, Εθνικής και Eurobank, χωρίς να αποκλείεται η ίδια τύχη για τις Alpha και Πειραιώς.

Οι προβλέψεις του νομοσχεδίου για διάθεση των μετοχών ή των μετατρέψιμων ομολογιών σε τιμές χαμηλότερες προηγούμενων καλύψεων ή της τρέχουσας χρηματιστηριακής αποτίμησης θα προκαλέσει:

  1. Τεράστια απώλεια της περιουσίας του δημοσίου αφού το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

  2. Δραματική απομείωση της συμμετοχής του δημοσίου, μέσω του ΤΧΣ, στο μετοχικό κεφάλαιο των τραπεζών με αποτέλεσμα αυτή να γίνει αμελητέα και κατά συνέπεια ασήμαντη αφού το ΤΧΣ δύναται (!!!) να μειώνει τη συμμετοχή του στις τράπεζες, με παραίτηση από την άσκηση δικαιώματος ή με τη διάθεση των δικαιωμάτων προτίμησης που του αναλογούν.

  3. Οριστική επιβάρυνση των φορολογουμένων, δηλ. και των τραπεζοϋπαλλήλων, με το μεγαλύτερο μέρος από τα 40 δις € που δεν θα επιστραφούν ποτέ από τους τραπεζίτες παρά τις προβλέψεις του νόμου για την προηγούμενη ανακεφαλαιοποίηση οι οποίες ουσιαστικά καταργούνται.

  4. Την άρδην αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των τραπεζών με κατάργηση του δικαιώματος του κράτους στις επιχειρηματικές αποφάσεις.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΙΣ ΧΕΙΡΑΣ ΛΑΤΣΗ;
Η EUROBANK ΣΕ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ FUNDS;

Οι προβλέψεις του σχετικού νομοσχεδίου στο άρθρο 8 για διάθεση των μετοχών του ΤΧΣ σε τιμές χαμηλότερες της χρηματιστηριακής τους αξίας αποτελεί μεν φωτογραφική διάταξη για την Eurobank συμπαρασύρει δε και αυτή την Εθνική Τράπεζα. Η δικαιολογία που προβάλλεται λόγω των προβλημάτων και της μελλοντικής τους απαξίωσης αγνοεί επιδεικτικά τη μεθοδευμένη υποβάθμιση ιδιαίτερα της ΕΤΕ μετά και την υπονόμευση του ενεργητικού της με τη χαριστική πώληση της Πανγαίας. Πολύ περισσότερο τώρα που ανοίγουν διάπλατα το δρόμο στο μέτοχο… με τη σχετική πλειοψηφία.

Προκειμένου να ολοκληρωθεί ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά εγκλήματα, προηγήθηκε η ανακοίνωση ΑΜΚ από τις τράπεζες Πειραιώς και Alpha με μονομερείς προβλέψεις από τις διοικήσεις τους για την κατάργηση άσκησης δικαιώματος από τους παλαιούς μετόχους. Οι επίτροποι ΤΧΣ και κράτους καμία αντίρρηση δεν προέβαλλαν, ούτε το ΤΧΣ, παρά το γεγονός ότι το Ταμείο είναι ο κύριος μέτοχος και η βλάβη του δημοσίου συμφέροντος προφανής.

Επιπρόσθετα αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραπάνω ενέργειες έγιναν χωρίς προηγουμένως να έχει νομοθετηθεί, για τα μάτια του κόσμου, αλλαγή του πλαισίου όπως αυτό επιχειρείται σήμερα από την κυβέρνηση.

ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Η ΑΣΥΛΙΑ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΩΝ

Το μέγεθος της στοχευμένης βίαιης αναδιανομής υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου καταδεικνύεται από την προστασία που προβλέπεται στο εν λόγω νομοσχέδιο για τους αυτουργούς.

Όχι μόνο απαλλάσσει πλήρως τα μέλη του ΤΧΣ από τις ευθύνες τους αλλά καλύπτει και όλες τις δαπάνες για δικαστικές ενέργειες όσων στραφούν εναντίον τους εκ των προτέρων. Προσφέρουν δηλαδή πλήρη κάλυψη για το χάρισμα τεράστιων δημόσιων πόρων που διέθεσε το ΤΧΣ για τη δήθεν σωτηρία των τραπεζών.

«ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ» ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Στη θεωρητική περίπτωση που η ιδιωτική συμμετοχή δεν είναι ικανοποιητική τότε ακόμη και αν το ΤΧΣ καταβάλλει περισσότερο και από το 50% στην ΑΜΚ θα έχει περιορισμένα δικαιώματα ψήφου ανεξάρτητα αν στο συνολικό μετοχικό κεφάλαιο η συμμετοχή του είναι μεγαλύτερη από το 50%!!! Εκτός από επικίνδυνοι είναι και αρρωστημένοι εγκέφαλοι.

Η ΟΤΟΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΙΩΠΑ

Καλούμε όλες τις παρατάξεις να πάρουν θέση. Απαιτούμε την άμεση σύγκληση της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Γενικού Συμβουλίου προκειμένου να υπάρξουν αντιδράσεις ανάλογες της πρόκλησης. Τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης ανήκουν στον εξοντωτικά φορολογούμενο λαό. Η σιωπή δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί απόλυτη συνενοχή.

Το τραπεζικό σύστημα να τεθεί υπό δημόσια ιδιοκτησία και έλεγχο ΤΩΡΑ

Η Ενωτική Ριζοσπαστική Παρέμβαση στην ΟΤΟΕ καλεί όλους τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση και μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση της Κυριακής 30/3 6.30 μ.μ. ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που εκτός των παραπάνω προβλέπει τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και τις ομαδικές απολύσεις.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΟΤΟΕ

Χρήσιμες πληροφορίες